Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

April

Det gör ont när människor hoppar framför tåg
Fjärran fåglar kom tidigt i år
Aldrig har de frågat om de får
Knoppar brister varje år, även om du är "låg"

Om hur trasiga människor mår,
bryr sig inte en meteorolog !
Våren kommer ändå varje år
Slå din mörka tanke ur din "håg"

När våren ännu är ung
Då kommer ängarnas kung
Tofsvipan är hans namn
Snart går våren i hamn

I mitten på hans äng,
ligger hans ägg och säng

Även om lärkan slår i skyn sin drill,
är det ju några dar kvar till april
Så sov du lilla vide ung

Vi övervintrare får ingen rast
För nu sjunger även "våran" koltrast




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 764 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-10 13:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP