Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mystik i Kosmos.


Finna sin Unge !


Evigheten lyser, --
-- kan Ingen förneka !
Stjärnstrålar, den hyser,
som alla vill leka;-
Runt Solen, - de nyser !

Jag måste komma ner - -
nånn gång, på Tellus´ jord!
Vad händer om jag ber ?
Blir det för många ord ?
Inte, -- såvitt - jag ser !

Om, jag skulle skriva -
nått klart extravagant !
Om att -lustigt- driva, - -
- - Vind för Våg, - men galant ...
-- blott, för å förbliva !

Skulle haft en Unge, -
på -- n u -- 43 år !
Gjordes i en Dunge !
Ja, tänk vad Tiden går!
Död, han är, -- sen - länge....

Eller, -- kan det va´-- HAN,
jag hör i radion, n u ??!!
Jag tror en Morsa kan - -
känna på sig, -- tror DU, -
-- om hon sin Baby fann !?

Allting är så märkligt !
Så, man kan, nästan, tro -
att det EJ är verkligt, - - -
-- fastän, -- det är det, nog !
SANT, -- å väldigt Härligt !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 317 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-07-11 05:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man känner saknaden i dina ord...berör...
2016-07-16

  Åsa Njunjes
Ja, vad är egentligen verkligt och inte? Väl skaldat får denna mig att tänka till, även t ex gällande vad som kunde ha varit om inte det ena eller andra skett.
2016-07-13

  Marita Ohlquist VIP
Berör själ och hjärta!
2016-07-12

  louisegirl
Magiskt och starkt väver du in, dina ord i en bra förmedlad dikt.
2016-07-11

  H.C.B
Du skriver som om du vore en antik spinnrock där det spökligt ännu vevas och mals. Den tålmodige och förstående läser magiska trådar ord lika vackra som siden.
2016-07-11

  Lars Hedlin
Bra och starkt skriftat!
2016-07-11

  överlevaren VIP
Stark välskriven dikt!
2016-07-11

    ej medlem längre
En djupt rörande text som sätter sig rakt i hjärtat.
2016-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf