Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av ord kan du dö

Av jord är jag kommen,
och av ord kan jag dö !

Mitt vapen är en penna
Lika farlig på en ö,
som om jag skriver hemma

Fruktan är ditt enda vapen
Om rädsla har du kunskapen

Jag är inte tyst som en mus,
när jag smyger runt ditt hus

Jag vill ju skapa bråk
Det är ditt enda språk

Jag har fått smaka på ditt "ris"
Det gör mig inte mindre vis !

Du lyssnar inte på vetenskapen
Du kallar mig anarkist, för du är kapitalist
Med dig har jag sagt upp bekantskapen

Putin, Trump och knarkkarteller
Här räcker det med Nordea !
På brevlådor är det nu rea

Många arga byter nu bank
De litar mer på Pippi Långstrump,
och kantareller, än en affär med Medea

Hellre än Panama, åker jag till Kampuchea

Jag kommer alltid vara pank !




Bunden vers (Rim) av peter schenling VIP
Läst 438 gånger
Publicerad 2016-07-13 17:41



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kampuchea var en bra stat. Pol Pot och Röda Khmererna var missförstådda.
Jag försvarade dem i debatter och gör det fortfarande.
2016-07-13
  > Nästa text
< Föregående

peter schenling
peter schenling VIP