Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vaknattens...

I vaknattens strövtåg
på ljudtomma gator
blir tystnadens skuggor
till osedda vänner

ohörd blir tid i stad
där inga bomber faller

morgontidigt tidningsbud
tappar sin cykel i asfaltsgatan
tidningars budskap sprids som löv

berättar om bomber som fallit

fridstöraren vid rödljus bryter
tystnaden när ljuset växlar
till grönt, rivstartar bilen
med en chock vaknar staden

där inga bomber faller

©Bosse 15 juli 2016.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-15 05:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten