Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min fader gick bort i cancer 1997, när jag var 7 år. Detta är en kort text om den eviga känslan om saknaden efter någon man aldrig fick chansen att lära känna.


Adjö min flyende dröm

Vem var du,
du flyende dröm i vinden,
som rinner mellan fingrarna
var gång jag försöker fånga dig.
Alltid utom räckhåll suddas du sakta ut
Från mitt minne, mitt liv.
Blott smärtan och osäkerheten består,
med eviga frågor utan svar,
om stolthet och faderliga relationer.
Alla konstiga och ursäktande blickar
efter svaret på frågan
"Så vad gör din pappa?"
Den dåliga återkommande stämningen
som på något sätt var mitt fel som svarade ärligt.
All skam

Varför gråta över en död dröm?
Varför denna ilska?
Längtan efter din varma famn igen är svaret.
Allt som berövats mig
Allt som kunde varit.
Och nu efter 19 år,
och inga minnen kvar,
är min enda längtan att jag fick säga hejdå.
Att jag fick se dig och säga adjö i våra sista stunder.
Jag säger det nu istället
Hejdå min flyende dröm i vinden,
vi ses aldrig mer.




Fri vers av Marcus_Sjölander
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-15 21:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus_Sjölander