Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POESIN I LANDET ALLAS LIKA VÄRDE

Förskräckligt  öde  väntar  din  poesi  ifall  den  på
höga parnassers  tillbud blir föremål  för  en krum
liten krets  sammansvurna  att tolka för  sina egna
ambitioners  räkning  att  slå  mynt  av, vilka  efter
dess  omtolkningars  omvälvande  pragmatiska eu-
fism  aldrig kommer  att bli sig själva igen, där salt
görs till socker  och  tvärtom,   för  har  du  en  allt-
för  skarpslipad klinga, slipar  de ner denna till en
trubbig  opontionellt harmlös  sådan, och förvand-
lar dina dikter till trevliga  prostitutionerade, som
inte stör kulturetablissemanget.

-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-20 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP