Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det lyser inte på övervåningen


För jag har inte alla äggen i kartongen,
eller alla hästar i stallet,
ej heller alla ben på schäslongen.

För jag har inte alla bollar i havet,
eller alla droppar i vattenfallet,
ej heller alla rätt på travet.

För jag har inte alla ljus i staken,
eller alla brädor i vågsvallet,
ej heller alla hår på saken.

För jag har inte alla böcker i hyllan,
eller alla flingor i snöfallet,
ej eller alla flaskor i frysen på fyllan.

För jag har inte alla piller i burken,
eller alla hjul i cykelstallet,
ej heller alla kanaler på dumburken.

För jag har inte alla kotletter i pannan,
eller alla tankar hemma självfallet,
men jag ser glädjen i vattenkannan.




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 604 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-07-21 20:03



Bookmark and Share


  Connie
Du fick mig att le så här i natten! Gillar din humor och sättet du skriver på!
2019-06-18

  stormengudrun VIP
Jag tycker du verkar ha ett helt stall fullt med hästar! :-D
2019-06-13

  H.C.B
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1984832

2018-03-23

  H.C.B

2018-03-22

  objekt3
Ett mirakel!
2016-10-02

  Millner VIP
F A N T A S T I S K T B R A!!!!

Rytm, flyt, svärta, färger.
Det är en sång. Jag älskar den.
2016-09-05

  Nannie
gillar denna
2016-08-16

  Michaela Dutius
Detta är den första text jag läser av dig - och den är verkligen en totalt omstörtande upplevelse. En njutning att läsa!
Tack för den!
2016-08-06

  Karina"Kia"
Denna här fick mig att skratt..här ensam i sen time..
Gu va denna är bra..
Så fyndigt sista raden.."Jag ser glädjen i vattenkannan " Helt lysande..

jag säger som ag brukar,denna ska jag bruka så denna snor jag med mig till mig,den gjorde mig glad,tackar ska du ha!
2016-07-30

    ej medlem längre
bra flyt, lite surrealistisk, kul
2016-07-23

    ej medlem längre
Tycker om den här fina dikten. Mycket.

2016-07-22

  Valter Örn VIP
Du ger ett jättefint och roligt uttryck för vår förtjusning i gamla slitna vardagsuttryck ....
2016-07-22

  Marianne Räf
Det HÄR var ju jättefint !!
Är imponerad, Gullet !!
2016-07-21
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B