Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HELGELSE.

Mystikerns liv börjar som en saga
målet är att höja den mjukt pastoralt
böljande ljungklädda kullen
till en glaciärgnistrande bergstopp.

din bördas stenar
målets medel
i vandringens
syndfylda ränsel.

den tömmes bland
blommor med
lyckodrickande
livsnjutande bin

visionen är en idé som endast
förstås av den som av drömmar lever

målet är att skapa
få känna berget växa
till glaciärlika höjder

Mystikerns livsnjutande
är att temporärt höja sig
till den esoteriska lyckan

ej känna insektens jordnära smärta
när den fallande stenen krossar ett liv.

© Bosse 24 juli 2016.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-24 06:44



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
jordisk
filosofisk
Lyckosökande
med slingor av Stagnelius?
i detta härliga skaldestycke.
:)
2016-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten