Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Passa på å leva !


Uppskatta Livet


Man vet inte hur
man kommer å dö!
Som ett stackars djur,
får man ta Adjö ?

Har redan blivit
64 år !
Dock, ännu, livligt
jag Varat åtrår !

Min levnads rustning,
smått deklinerar.
Behövs viss putsning,
jag observerar.

Vägen som är kvar,
ämnar jag att gå ...
... ännu många da´r, -
-- får jag hoppas på !

Man vet, ju, ej vad
som ska komma, sen.
I en stor Parad, - - - -
ses vi - kvinnor, män ??

Men, borde passa
på, då vi är här,
göra en massa
av Livets Affär !

Njut av varje dag,
som är dig given !
Förstå - de Behag, -
- du får av Liven !!

Är du sjuk å svag, -
- ge -ändock- EJ opp!
Snart, - en annan dag, -
är Allting på - TOPP !!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 433 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-07-24 14:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man får ta vara på det som är bra...fin text...
2016-07-30

    Dan Myrbeck
Positiva och kloka uppmaningar!
2016-07-25

  Marita Ohlquist VIP
Härlig, positiv text, att bära med sig i vardagen!
2016-07-25

    ej medlem längre
Livsbejakande och positivt. Och jag anammar gärna ditt goda råd. Jag ger inte upp!
2016-07-24

    ej medlem längre
Orden smittar styrka och glädje på mig när jag läser! Tack för denna positiva och livskraftiga text!

2016-07-24

  Karina"Kia"
Vilken härlig text också fin rytm i rim..

Denna inger hopp!
Att se det positiva i livets väg!

Fyller du på med åren denna dag?
2016-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf