Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gustave Dores ill av Dantes "Inferno" ter sig som en medeltida synskhet som blivit till en realitet med tanke på alla de båtflyktingar som omkommit i världshavet.


CIVILISERAT INFERNO

För  den  kulturellt  vittbereste finsmakaren,
med aptit  på  det  udda, särartat  unika, bör
därtill   själv   äga  både   empatisk  förmåga
"känna in" vad som  särskiljer i motsats  till
massornas allaslikavärde-princip.

Vad nytt står att finna  hos  det redan invan-
da  mönstret, vars  begränsade  inhägnader,
individerna likt boskap låta sig  fösas  ihopa
i en slags  lögnaktig  social  norm  kallad  ge-
menskap, där alla egentligen  avskyr  varan-
dra, bedrar  och  ljuger  medan  de  ständigt
skyller ifrån sig med  att  lägga  skuldsedeln
på andra ?

Nog föreställer sig självaste hevetet sålunda
att ingen litar på någon och alla ständigt lur-
passar  på  varandra, där  alla  som  har  råd
bygger borgar att låsa in  sig i från  en  värld
som blivit alltför farlig vistas i.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-27 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP