Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan även få kallas redogörelse stundom. Om den varit något mera kortsint hade de även kunnat gå här som aforism, men eftersom exemplet i exemplet var något längre än kortsint så var det helt enkelt fel genre.


Förklarande






En förklaring är en smula redogörande och kan bringa reda i ett till synes kaos. Det som kan upplevas då en ser eller läser en bok som samtidigt går under genren thriller eller deckare. Ett exempel på en sådan röra till anrättning kan vara att en sko är röd istället för svart, att den kunde ha tillhört garderoben hos Alfred och inte hans syster, om hon bara hade tagit bussen istället för tåget och om hon hade anlänt en tisdag i maj och inte en torsdag i april. Den som hängt med så långt vet heller inte att Elsy hade en halvsyster vid namn Edit vilkens son i första äktenskapet en gång fick en kälke som inte var av alm. Denna unge man, som var det då i alla fall, hade en gång sett en orm i en hiss och ägde en fällkniv som var litet rostig här och där, medan vädret den dagen varit allt annat än soligt. Han hade besökt en vän på hospitalet för dårar och burit sig en smula illa åt en gång i tiden och blivit placerad där istället för i fängelset och det hade hänt bara sexton år tidigare om hösten.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-01 12:22



Bookmark and Share


  limerick
Hur kan man förklara detta kaos närmare?
2016-08-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP