Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsten att få en historia att bära, vilka egenskaper har en sådan egentligen?


Anstalter




Några stycken går det att tänka sig.
Ändå är det flera författare och
andra som sålt i enorma upplagor.
Men är de bra bara för det?
Och hur mäter

en det som skall vara så stort att
dessa skrifter på olika sätt betraktas
som stora och kanske även omtalade,
omskrivna och ge eko långt utöver
både år och källor?

Om en visste det ändå, som att utröna
vilka filmer eller melodier som skall
bli en sådan där enorm framgång i en
sådan omfattning att inte bara en
gruppering säger sig

vilja ha ett exemplar. Finns det något
recept för hur att lyckas med något
och hur kommer det sig att även de
mest påkostade till såväl kostnad som
människor som

ingår där, det ändå blir en ren katastrof
istället för något som skall ge genklang
genom historien. En del människor har
information om sådana projekt, antingen
redan före dess

tillkomst och ibland efter någon sorts
föregångare som kan skvallra om att
någonting är på gång. De vilka har
något hum om detta förekommer här
som där, medan en

del som är med vill verka mer i lönndom
dels för att det här bara är en liten del i
den historia de är med om att väva.
Så en del av dem som är med, kan vara
en av många,

men få är de som gör att själva verket
kommer till som något gjort och styrt
av en ensam hand. En sådan tänkt hand
som åtminstone i en betraktares ögon
vinner terrängen.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-01 20:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP