Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Safir

 

fröken Safir, svår att förstå
smart diplomat
flyger balanserat i det blå

kallhamrade på ett kontor
pratkvarnar som placerar barn
och i vissa fall där ormar bor

generationer i samma spår
handlagda ärenden
is i ådror, river upp gamla sår

känner så väl deras kluvna tunga
vill ändå tro att saker sköts
bättre nu än när de var unga

saklig, trots brist på respekt
inte ett ord i affekt
de måste få stanna hos sin släkt

väver ihop en strategisk plan
ett steg före
vandrar hon planlöst på stan

fröken Safir, som ett elixir
små skadade som vågar igen
när de skrattar så magiskt allt blir

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-08-09 23:40



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Varje utanförskap
ser hon som ett kap,
när hon gör en gir -
hon, Fröken Safir.
2016-08-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra sätt som sätter fart på tankeverksamheten!
2016-08-11

  gunnnar nylund VIP
Inte lätt detta, med barn som hamnat
i kläm mellan myndigheters beslut.
Man får hoppas att det för allas bästa
finns en gynnsam lösning i ett framtida
samförstånd.
Envishet och övertalningsförmåga kan
ibland vara nödvändigt.

2016-08-10

  i af apa
med rim
lim som håller
& reson...!

bra!
2016-08-10

  Magdalena Eriksson VIP
bra skrivet ... en värld av bokstäver ska vi paddla i och sedan ...
man vill så gärna tro att saker ska bli bättre men ibland blir det ej det. en magisk vanmakt känner jag. men jag har haft tur i korridoren. Din kämpaglöd är bestående Katten!!
2016-08-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt bra skriver du om detta svåra.!
2016-08-10

  Jeremiel
Lättläst om ett tungt ämne!

Du vet hur rätt du har.
2016-08-10

    ej medlem längre
Mycket bra rimflätning om skrupelfria myndighetspersoner!
2016-08-10

    Sefarge VIP
Som en god välrimmad
Lax,är det att läsa detta
utsökta Diktstycke!
:)


2016-08-10

  Elias N. Lockne
Oj oj oj vilken komposition! Du är en rim-trollkarl som kan leka så. Imponerad!
2016-08-10
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP