Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk att detta ord får nämnas i vårt land.


Fattigpensionär



Träd fram och berätta Er historia!

Ni är många och Ni är tysta.
Jag talar om alla Ni som med ett nedlåtande ord kallas Fattigpensionärer. För Ni är många. Ni finns mitt ibland oss.
Dagligen möts Ni av reklamskyltarnas glittriga liv. Dagligen ser Ni TV:s förföriska reklam. Dagligen får Ni vända på kronan.
Ni kan läsa i Er nästas ögon. ”Det gäller att ordna det för sig”
Det gör säkert ont.

Varför berättar Ni inte! Kanske för att ingen vill lyssna.
Ingen bjuder in Er i God Morronsoffan. Ingen vill skriva om Er.
Ni har inget namn och inget ansikte. Ni är mestadels kvinnor.
Och Ni skäms. Skäms att tala om att Ni inte var så smarta och ordnade det för Er.

Eller???

Jag skulle vilja skriva ner Er historia, krypa under Ert skinn för att lära känna den människa som av samhället sorterar under ”fattigpensionär”. Ni behöver komma upp i rampljuset. Ni som kanske bäddat för andras framgångar. Ni som inte ställt Ert eget bästa i första rummet. Som kanske tänkt mer på Era barn och familj än Er egen pension. I dag är Ni straffade. Kanske några av Er får be samhället om hjälp.

Har aldrig sett Er demonstrera eller skriva insändare. Ni är hundratusental och Ni har rösträtt. Ni är en maktfaktor. Vet Ni om det? Ni kan förändra! Men Ni måste ut ur Ert skal. Visa Era medmänniskor att Sveriges vackra medalj även har en baksida.





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Alva Johnsson VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-12 20:20



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra skriven brandfackla...det är ett problem som behöver ut i ljuset...
2016-08-19

  Ingrid Trolle
Mycket bra rutet Alva!
Det är en skam utan like
Tyckarna gapar och skriker
för att icke utbildade personer
förslås få "bara" 18.000 -20.000
kronor i månadslön medan de utan
egna kostnader får lära sig ett yrke.
Samma personer tycker, tror också att fattigpensionärerna kan klara sitt liv med10.000 - 11.000 per månad. Och en socialdemokratisk regering har infört systemet och skruvar bara till plågan med nya skattehöjningar
Usch och Fy!!
2016-08-14

    ej medlem längre
Det går visst att göra vad som helst med svenska folket, många gamla får så dåligt med mat på äldreboendena att de svälter långsamt ihjäl. Läste det i AB.

2016-08-12

    Lucifer3
Viktig text! Ja det är förfärligt att särskilt kvinnor i låglöneyrken, som slitit och släpat i vårdyrken t ex ett helt arbetsliv, inte har råd med mat på bordet då de blir pensionärer. Man blir både arg och ledsen!
2016-08-12

  Öknens Ros VIP
När pensionssystemet ändrades sa Kjell-Olof Feldt " Hade svenska folket vetat om detta hade det blivit revolution".
2016-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP