Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomma timmar

 

vad ville alla tomma timmar
förutom fyllas med liv

grå ringlar rök
tid tickar
dag dalar
snön singlar, vi talar, talar
fyller rum med tillbakablickar
försöker förstå in på nattkrök

sömniga solstrålar och rökdimma
märkta mysterium
varsin köksstol i morgontimma

vad ville alla tomma timmar
förutom fyllas med liv

slagna själar, såld gnista
försökte få fatt i nåt frö
se hoppet dö, är väl ändå det sista

vad ville alla tomma timmar
förutom fyllas med liv

bitterljuvt ljuger vi oss bort
tar inte tillvara
rädd för resan, fast den är kort

vad ville alla tomma timmar
förutom fyllas med liv




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 676 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-08-15 01:33



Bookmark and Share


  Mysiga Moa
Jag älskar den här så mycket!
Den känns som en sång, orden är som en sorglig melodi. Den är så vacker! <3
2016-08-18

  Chawa VIP
Tankfulla nedstämda ordslingor som väcker egna tankar och funderingar. Jag svävar bort en stund i djupet av mig själv och begrundar stycket:

"bitterljuvt ljuger vi oss bort
tar inte tillvara
rädd för resan, fast den är kort"

Just precis så...
2016-08-16

  aol
Så sorgesamt berörande skaldat.
2016-08-15

    Jag är fan större än Sartre VIP
Perfekt text om dagens fallna änglar.
2016-08-15

    Dan Myrbeck
Synnerligen bra & tänkvärt!
Ett plus för den konsekventa
strukturen med den upprepade
strofen.

Bör bli *-text!
2016-08-15

    ej medlem längre
Känner sorgen genom raderna... om tröstlöshet, om hoppet som försvann. Om tomhet talar tystnaden...
2016-08-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart, tänkvärt och berörande diktar du om timmar som går, utan att förvaltas väl av livet.
2016-08-15

  i af apa
oy vad jag gillar den här!

" vad ville alla tomma timmar
förutom fyllas med liv"

"tid tickar
dag dalar"

ja det är vemodigt men samtidigt
ett undersökande av språket & därmed livet...
2016-08-15

  Marita Ohlquist VIP
Förmedlar en stark saknad efter det som kunde varit, men inte blev!
2016-08-15

  Staffan Nilsson

Vemodigt.
Gillar omkvädet som är fylld av längtan efter det ouppnåeliga.

2016-08-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP