Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland möter man någon med liknande intressen som en själv. Att kunna ge uttryck för känslor. Exempelvis känslan av frihet, elakhet eller ödmjukhet och då kan det låta ungefär så här.


Samtal på perrongen






Du talar till mig plötsligt och utan inledning säger du något till mig. Det är det då sagda som kan få mig i min tur att öppna munnen, bara att jag ger dig en som andra chans och du tar den. Hur du tar den kommer troligen få mig att svara dig jämlikt, eftersom jag har hört att just jämlikhet är något som folk vill ha.
- Jag kan ge dig frihet att göra din grej för att du gör din grej och mig frihet då att göra min, under samma fana. Du skall då ha ett aktivt val att antingen göra det du brukar göra eller att vara en smula ödmjuk. För om du är det istället för att säga de där orden du brukar känna för att säga, så kommer även jag att visa en smula ödmjukhet, mot dig. Men om du väljer din grej så kommer det göra mig fri att göra min grej, som i retur. Om du väljer att säga någonting elakt till mig eller trampa mig på foten, knuffa mig som om du ville starta ett bråk. Då ger du mig frihet att göra min grej som ofta har att göra med den här stora o vassa kniven och din ena arm. Men som sagt, om du väljer att vara ödmjuk och till och med vänlig mot mig, så kommer jag förstås att vilja visa dig ett snarlikt bemötande.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-22 15:22



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Alla samtal är värdefulla
2016-08-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP