Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en robot på autopilot.

Hur ska jag någonsin kunna vinna min ständiga kamp?
Jag orkar inte vara ledsen mer, jag orkar inte må dåligt längre.
Jag känner mig ständigt tom, som ett stort svart hål inuti mig själv.
Jag är ett vandrande skal som bara existerar.
Som en robot som ständigt går på autopilot.
Jag skrattar och ler när man ska, bjuder på mig själv, om jag måste.
Men det ända jag verkligen vill är att brista ut i gråt.
Tårarna dyker upp ibland för en kort sekund,
torkar bort dom, för att sedan kunna sätta på mig mitt skal åter igen.
Skalet är min trygghet, jag hatar dig och jag älskar dig.
Jag vill bara vara fri, jag vill kunna känna sann lycka, jag vill inte vara ett vandrande skal något mer.
Jag vill vinna min ständiga kamp, för jag orkar snart inte mer.
Jag har kämpat och kämpat men inget händer, omringad av nära och kära, så varför känner jag mig så ensam för?
Hur ska jag någonsin kunna vinna min kamp, när jag ständigt är en robot på autopilot.

/Izabella Bölander.




Fri vers (Fri form) av Izabella Bölander
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-22 18:40



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Väldigt bra skrivet om sådant jag själv länge kände och känner stundom! Jag får ibland ta till kudden, eller badkaret, skrika i kudden eller under vattenytan när den där känslan överröstar livet... Skriver, målar, spelar, sjunger, gå i skogen, ringa en kompis, gå till affären... Ja nästan vad som helst kan bryta den känslan, men den har rätt att finnas. Mitt barnbarn brukar säga när jag säger att hon inte ska vara ledsen att hon vill gråta för hon behöver det, att det är lika viktigt som att skratta, och ingen säger, men inte ska du skratta! Och så skrattade vi mitt i gråten....
2016-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Izabella Bölander
Izabella Bölander