Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOLITÄRA BETRAKTELSER II

Det  är  i  flocken  problemen  hopar  sig,
den destruktivt  anlagda  problematiken,
som om det är deras yrke och livsuppgift.

Den solitäre som befinner  sig i kaos öga,
åtnjuter däremot  ett  harmoniskt  lugn i
kontemplativ meditation.

Den sensibelt  förfinade  vars  aristokrat-
iska bildning  höjer  sig  över  massornas
skrän,  vinner   alltid  med  en  träffsäker
maxim.

Sociala reformers  dysplasier  formar  en
förvildad  samhällsstruktur,  utan  hjärta
och förnuft, som  djuriska  instinkter  går
före humanistiska värden.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-08-24 22:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP