Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyredigerad utökad version


DÖDA POETERS KYRKOGÅRD

Dras till kyrkogårdar, gravvårdar,där får man
lugn  och ro, ingen  som  stör, där  är  det tyst,
för alla är döda, därför  trivs  man bland dem.

Här står allt stilla, inga oljud stör som utanför,
där   civilisationens   slammer  och  skrammel
ständigt  håller en  sömnlös, men  härinne  på
kyrkogården  är det den tysta symfonin för de
döda  som  gör  sig  hörd, och  nattetid  är  det
som  tystast,   inte  en  vindpust  i  en trädgren
ens, och man håller de döda poeterna sällskap.

Där ligger dom nu,i sina världar efter stormiga
liv,  C  Baudelaire, O  Wilde, H  Balzac, E  Zola,
V  Hugo, Sainte-Beuve, J  Morrison,  Rimbaud
J. J Rousseau mfl.......och de fick åtskilligt sagt
om  det  mänskliga  jordelivet,  på  gott och ont.

För den som har  fallenhet  för  vanföreställnin-
gar om outlösta energier,andevärldar och döda
som går igen,är detta en av de platser där deras
fantasier kan få stoff och näring,och att vandra
här en oktobernatt,lämnar ingen oberörd.

För ändå och trots  att  en  kyrkogård är dödens
sovrum, är det mer liv  där  än bland många lev-
ande,   när  benrangelmännen   dansar  på  sina
gravar där Edgar Allan Poe  irrar  berusat  vilse 
omkring   bland  gravvalven  och  kommer  inte
ihåg var han låg,  medan korpens öga bespeglar
allt.

Allt är tyst  men  i  rörelse, när  inget  mänskligt
öga  ser, och  vem  vet  vad  som  sker i de dödas
riken,   för  döda  hjärtan  skvallrar  inte  om  de
dödas okända mördare.

Medan  Medusas  huvud  spökar i gravarna, och
det  sjuhövdade  huvudets  ögon  genskjuter alla
spekulationer om tingens ordning och egentliga
värde i dess maskätna mull,skall tystnadens ord
besannas.

Solklotets eld skall i en tid komma att förvandla
allt  till  öken, när så  elementens  och  stjärnors
lagar tecknats på natthimlen.

Denna   korsbefruktningens    korseldar   är  den 
enda  urkraft  som  råder i skapelsen  av  univers-
ums  outgrundliga  lagar, med den eldskrift som
kan tydas på  stjärnhimlen, av  stjärnors  födelse
och död.

Av intet återskapas sålunda alltet av intet och int-
et av alltet, i skapelsens krona.
-

 




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-26 06:15



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
mm...men det märkliga i det hela är att oändligheten är evigheten och att den är oändlig,här går tom matematiken bet.
2016-08-26

    Sefarge VIP
Så sant!
Om allt skulle finnas
I evighet
Skulle till sist
Inget kunna utvecklas.

2016-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP