Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svammel-dikt.


Komma till ro


Komma till ro vore skönt.
Viskande läppar i grönt.
Ingen ska neka dig det.
Fast, det är en hemlighet,
att det faktiskt ej är lönt
å sätta dit den som grät !

Är tankeöverföring --
saksamma som avföring, -
fast på 2 olika plan ?
Kan se din fladdrande man !
Ta det inte som Störning !
Är icke utsänd av Fán !!

Jag är som alla andra.
Men, ska jag våga blanda
parmesanost å ketchup --
till pastan? Får, väl, se upp
så att ej rätten andas
i en air av stendöd tupp !!

Metodiskt - gå tillväga, --
försiktigt - framåt stega,
bete sig såsom sig bör,
sjunga i exakt gehör, -
kan jag rekommendera
den, Församlingen tillhör !

Sitter i ro vid Härden..
Småttingar, hit, till Världen,
kommer med rasande fart !
Jag finner det underbart :
Blir till minnen på Färden --
av stunder, som lyste, rart !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-08-29 05:45



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Första raden fastnade direkt...ja, det vore skönt...
2016-09-02

  överlevaren VIP
Skön stil!
2016-08-31

    ej medlem längre
Oj! Som ett potpuri av stilar, bilder och saker! Underbart! Känns nästan som en berättelse! Tycker om läpparna i grönt. Sedan att du tar med din pastarätt. Och kul att församlingen är med! :-)
2016-08-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt svamlat i bra rim!
2016-08-29

  bumerang
Härligt med svammeldikter.
Borde finnas som val här på poeter!:-)
2016-08-29

    ej medlem längre
Skickligt vävd "svammeldikt".
2016-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf