Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt lyckomynt och dess baksida

Bakom straffet glömd och borta,
flyr jag livet det korta.
För Google aldrig mig glömmer,
då världens allas webbläsare mig nu fördömer.

Oskyldig på psykisk livstid dömd,
aldrig någonsin bortglömd.
Förblir jag hos chefer evigt arbetslös,
tills jag lyckas erövra en riktigt rik tös.

Livet är alltid orättvist,
men det vet vi ju redan javisst.
Det var tur att det fanns andra rätter,
än tärningsrätter som födde sömnlösa nätter.

Ett feltolkat misstag saboterar,
där dem pålästa funderar och noterar.
Du var ju på platsen och höll i ett vapen,
flera bilar såg dig spritt språngande naken.

Här får du vara ett tag tills du bättre mår,
i ett kakelpalats där drömmar långsamt når.
Får aldrig den oskyldige charmören,
att visa tänder i dem alla otäcka förhören.




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 590 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-08-30 17:04



Bookmark and Share


  objekt3
Usch då
2016-11-01

  Karina"Kia"
Snyggt flyt i dikten som är ett hårt liv i slag som drabbar person,dramatiskt och
hårt..

Dikten har en energi..en ström i denna!
Men det känns lång väg!
2016-09-01

  överlevaren VIP
Stark text som ger en bild om livets olika sidor!
2016-08-30

    ej medlem längre
håller med marianne här; kram på dig gamle poet, verkligheten e ibland en väldigt väldigt hård plats att tillbringa sina dagar på, det behövs såå lite, en snorklysa på fel ställe så får man ett rent helsicke...

jag tycker du har format orden väl här i texten rytmiskt...applåder o broderskram! tack.
2016-08-30

  Marita Ohlquist VIP
Med dina ord förmedlar du ett dramatiskt livsöde!
2016-08-30

  Marianne Räf
Småmysig text med coola rim ! KRAM !
2016-08-30
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B