Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färgsprakande vild

Jag vill fånga alla de fallande löven i min öppna hand

Binda en krans eller sy ett lapptäcke med dess glans

Men var gång jag sluter mina fingrar runt bladen

Förvandlas alla vackra färger till smulor i brungrått

Små konfettibitar utan mening dalar till marken

 

Så jag låter allt det brungula och röda falla ifred

Och har jag tur ja riktigt tur någon dag så kanske

Faller ett löv ner i mitt hår och fastnar likt ett spänne

 

För hösten är nog vackrast då den får vara vild

Vild och färgsprakande vacker med dansande löv

Som glada leker tafatt innan de målmedvetet

Lägger sig till ro på den frusna markens gråa asfalt




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-02 22:04



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Fint om hösten.
2016-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP