Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi återvände till våra drömmar om resor till olika länder. Vi hittade på sagor med spännande äventyr. Kreativitet hjälpte sonen att börja bearbeta trauma.


Ensamstående rysk mamma från Stockholm slumområde. del 24

3 år i mörkret.

Efter beslut att lägga ner utredning plågades jag ständigt av känsla av otillräcklighet.
Sonen som majoritet av offer till sexuellt våld hade skuldkänsla.
Vi nästan tappade kontakt med varandra.

Vi båda flydde verkligheten. Han i spel. Jag gick ut, dansade, träffade folk.
Det är inget fel med det.
Bara det gav mig ingen tröst.

Sonens psykolog som tätt samarbetade med utbildnings chef övertalade mig placera sonen på Kristinaskolan i Täby.
pedagogen som på olika sätt försökte övertala mig för ”boende” för sonen sa att Kristinaskolan är platts för dårar.
Hon var helt rätt.
Skolan placeras i mörka otrevlig lokalen, har i majoritet grov utvecklingsstörda elever.
Där var också liten antal elever med lindrandeform diagnos.
Men allt i skolan anpassar till lägsta nivå.
Utvecklings behov av elever med lindrande diagnos diskrimineras.
Sonen hamnade i kraftig understimulerade miljö.
Han var ofta hungrig där.
Trotts att barn med diagnos ofta har särskilda matvanor brydde inte personalen om.
Gick inte att diskutera.
Sonen kallade Kristinaskolan för ”helevetten”.

Jag ville återställa kontakt med sonen.
Jag fick ett ide.
Tidigare drömde jag med sonen att vandra jorden rund.
Vi återvände till våra drömmar om resor till olika länder.
Vi hittade på sagor med spännande äventyr.
Kreativitet hjälpte sonen att börja bearbeta trauma.




Prosa av izabella wallin VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-03 03:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-12-03

    ej medlem längre
Fint att kunna göra något som lindrar symtomen. Utan en mors kloka hjälp hade det säkert gått mycket illa!
2016-09-03
  > Nästa text
< Föregående

izabella wallin
izabella wallin VIP