Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Slutdikt i ¤Församlingen¤.


Grupper


Ja, man ser sig omkring.
Skådar skilda grupper;
Kan va´ polisers Ring -
eller modsens trupper.

Man söker sig till dem,
som är i samma skrå,
som det man är i, själv, -
på en höft - eller så !

Där ljus å ljud råder
samlas mänskor, ofta.
Nattens kalla Åder -
ger behov av -- kofta!

Å, pyjamasen, - varm...
Det gäller för många!
Sov, gärna, på min arm.
Låt oss Drömmen fånga !

Kan nått roligt hända ?
Som hela Gruppen kan
lära av, -- å tända ~~~~
gemensam kunskapsbank !~

Å, - kan, då, komma på
vad vi ej kunnat, förr!
Så, kan vi -samfällt- gå
genom Kunskapens Dörr !

Bländas, så, av Ljuset,
som skiner, därinne.
Detta röda Ruset --
stannar i vårt Minne ... ¤






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 286 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-09-04 00:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om dina trevliga rim här...fint...
2016-09-09

    ej medlem längre
Bra skrivet med fint flyt i texten!
2016-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Gillar det här med att öppna och gå genom kunskapens dörr!
2016-09-04

  Goraxy 89 Orion VIP
Läst och begrundat - Dina tankar är dina och dikten uttrycker det Du vill uttrycka, men ibland skriver vi mest för oss själva.

'Såskalldetvara' undertecknad + Stämpeln !
2016-09-04

    ej medlem längre
Fint MR!
2016-09-04

  överlevaren VIP
Livfull dikt som gläntar på dörrar!
2016-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf