Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek av porslin

Du vilar vid min sida
Mild och lugn
Jag ser in i dina runda bruna ögon
Alltid öppna
Dina ögon speglar allt
Din mun uttrycker inget
Ditt barnsliga ansikte har stelnat i blek tidlöshet

Ett fruset ögonblick
Stilla vilar myrens mörka vatten
Tålmodig väntar ugglan i tallens topp
En skrud av mjuka bruna fjädrar
Stora öppna ögon
Uråldrigt kloka
Med en glans av något bortom livet
En vindpust bryter magin
Med ett dovt ho lyfter ugglan och flyger ut i natten
Ett liv i ständig jakt
Livets vansinniga förändringstakt

Du har aldrig levat
Du kommer aldrig att leva
Själen delar du med bergen
Såsom bergen är du stilla
Såsom bergen är du livlös
Och själen din är evig




Fri vers av Aklla
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-04 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aklla
Aklla