Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SANN SAGA

Vinden viner vresig kring mina tankar när jag går mina steg
kring klostrets förlorade mur. Vanmakt, liktydigt med kungamakt,
bröder och systrar fördrevs.
Ända från den gode Eskils dagar, bak purpurfärgat glas, vi värnat
om en helgonrelik, så kär. Skogen var inte djup nog att gömma
ulv och den våldtagna syster som försvarat vår skatt.
Tapper systern var när hon betalde soldatens krävda bot, en lön
med männens rätt. Reliken fick han ej, den svalde systern.
I framtid skall så dofter spridas från klostrets dass för där växte
upp som av ett under en syren till minne av systerns helgonoffer.

© Bosse 5 september 2016.




Prosa (100-ordare) av Bossepoet från Österbotten
Läst 183 gånger
Publicerad 2016-09-05 15:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
När Paulus adresserar de kristna i Korint, Efesus o s v kallar han dem "the saints", d v s de heliga, eller, om man så vill, helgonen.
Jesus är min helgelse (1 Kor 1:30). Alltså är jag helig genom att Han bor i mig. Inte i mig själv.
Detta med att kanonisera människor är ett avskyvärt spiritualistiskt påfund som (naturligtvis) har sitt ursprung i den avfallna romersk-katolska så kallade kyrkan.
2016-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten