Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett knepigt alster.


Nattlig diktfärd


Omvälvande Skeende
utspelas runt i vår Värld.
Mitt eget beteende:
håller båd´ lykta å svärd!
Blindhet - blivit seende !

En vacker å brunögd hind,
visar vägen till Hades.
Tår på jesusbarnets kind.
Det var mycket som sades,
där vi satt under en lind.

En storm uti mitt Sinne,
visas i television. - - -
Det är, nog, sant, mitt Minne.
Kanske en Revolution,
därute, -- jag var inne !

Det Kalla Krigets hetta - - - -
bränner, rätt, hätskt, numera.
Ska, vi nu gränser sätta -----
å Läget observera ?
Kan man på Trycket lätta ?

Vad gör det om hundra år
att man gick här på Jorden?
Saktamente, - räkna får !
Men passa dig för orden,
- se till du vet vart de går !

Det är natt - å jag har just
skrivit ett knepigt alster-
Till skaldandet har jag Lust !
Håller jag dig på halster ?
Nä, nu, når vi diktens kust !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 358 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-08 01:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Härlig ordresa!
2016-09-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Många spår att följa i din tänkvärda dikt:)
2016-09-08

  Nils-Robert
En kul dikt som både leder til eftertanke och muntrar upp. ( sista versen)
2016-09-08

  ULJO
En helt suverän dikt min vän
2016-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf