Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Illa sedd av Släkten!


Om Tiden, just nu


Tiden rör på
sig illa
lite, f. n.!

Det är som om
Universaluret
gått i baklås.

Är icke poppis,
men stretar
på, ändå !

Varit sugen på
såväl korv & bröd -
- som eldigt kön !

Anden växer -
- trots Tidens
Motstånd ...

Många städer
torde det i
Rymden finnas.

Hela Släkten
ser mig, - som
sinnessjuk!!!

De snackar med
varann, som om
jag inte fanns.

Det är oförskämt!
Förbannad, sitter
jag i baksätet !

Alla vill - å tror
de kan bestämma
över mig !! ):






Fri vers av Marianne Räf
Läst 477 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-08 04:18



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Jobbig sits, stå på dig annars gör någon annan det!
2016-09-17

    Dan Myrbeck
Tyvärr är det nog vanligt med osämja inom släkten. Det gäller att stå på sig och hävda sin rätt att vara SOM MAN VILL!

Det är bättre att umgås med människor för att man VILL,
inte för att man är SLÄKT!
2016-09-08

    ej medlem längre
Jobbig situation när andra vill ta kommando över livet!
2016-09-08

    ej medlem längre
Fin frasering!! Det är luft mellan orden och man får utrymme att tänka! Här finns det konkreta och abstrakta, och mycket variation! Stroferna skiljer sig åt i stilen, det är roligt. Denna är t.ex mycket lyrisk
"Det är som om
Universaluret
gått i baklås."

2016-09-08

  Solstrale VIP
Du människa som rymmer sinne
Vid ditt goda minns ha i minnet
Du är människa en riktig själ
De som talar bakom vill illa ej väl

Du kan skriva dessa rader
De andra har bara sin lott
Du är en människa glader
Ibland om än i fantasin blott
De kan drömma liksom dig
All empati du har från mig

Jag sparkar dem på benet
För de bara ger skenet
Att de bryr sig om andra
Sent skall syndarna vakna
De ska ställa sig i kö
Bland svekfulla andra
Sakta skall deras hjärta dö
Och deras mod förslakna

Psykiskt sjuk är ingen dom ju
Inget straff om de tror så
Du har talang att leva nu
Låt deras svärta dem själva äta få
Bara gå, låt dem gå
Se fridens tid skall dig nå

För vänner du har
Jag och andra finns
Lägg på minnet och minns
Du har oss kvar!

Jag tror på dig
Men inte på
Skrävlare som positionerar
Andra ned!
2016-09-08

    ej medlem längre
Släkten är värst heter det ju. Man får försöka stå ut och går inte det får man bryta förbindelsen med en och annan. Ibland måste man det för att rädda sitt eget skinn.
2016-09-08

  bumerang
Härliga du. Med sån släkt förstår jag att du känner dig ensam.
Du har ärliga uttryck. Med sanning kommer man längst. Och blir mest trovärdig.
Vad är deras sanningar om dem själva?
2016-09-08

  ULJO
Du är en egen individ och ingen bestämmer över dig mer än du själv.
2016-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf