Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mot Lyckan, - en Gång !


~~Hoppets Vågor~~


Bråket i Gårdagen
lämnade många frågor
obesvarade, - åtminstone
för mig ! Var de så smarta,
Elitens Drag för eget
Vidkommande? Eller, var
det bättre å ligga lågt ?

Känner, bara, att jag har
störtats omkull, gång på
gång. Det Förflutna var en
makalös Brakfest... MEN,
vilka styrde på så sätt, --
att jag -o.a- kom så i KLÄM !?
Vem var det som lurade mig ?!

Evigheten var en följetong med
ett oavbrutet förverkande av
mänskoliv, där tusende
demoner kämpade i kölvattnet
från Dödens framfart... Och,
man föddes pånytt, igen --
å igen! Kan du tänka dig det?

Dock, på den långa vägen
Hoppets vågor böljat fram
å burit en´ igenom alla
vedermödor å skänkt frid
till upprörda, rädda själar..
Å, här är man, nu, än, med
ljuvt Hopp om Lyckan, en Gång !






Fri vers av Marianne Räf
Läst 462 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-08 07:08



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Intressant o tänkvärt.
2016-09-08

    ej medlem längre
Ja, genom många strider skall man gå, genom svårigheter mot stjärnorna, som det heter i ett latinskt ordspråk...
2016-09-08

    ej medlem längre
Texten är bra och jag älskar de två sista stroferna! Frågan på slutet i den näst sista strofen är toppen!!
Och jag tycker mycket om kontrasten mellan det ljusa och mörka. verkligen!

2016-09-08

    ej medlem längre
Texten är bra och jag äag älskar de två sista stroferna! Frågan på slutet i den näst sista strofen är toppen!!
Och jag tycker mycket om kontrasten mellan det ljusa och mörka. verkligen!
2016-09-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Må lyckan, du önskar, i din fina dikt, komma till dig!
2016-09-08

  Solstrale VIP
Bara du, är som du är bäst, jag ser dig, ditt varas existensberättigande, jag bejakar dina ord, tar tacksamt ödmjukt emot din närvaro och dina tankars poesi! Hyllar ditt vara!
2016-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som väcker tankar och känslor!
Det sista stycket är ett fantastiskt avslut på texten.
2016-09-08

  Goraxy 89 Orion VIP
LYCKA - Det är ett sinnestillstånd - ett oreflekterat flyt.... en djup tillfredsställelse - Oberoende av omständigheterna ! - Att man sitter och är olycklig (väntar på prinsen eller prinsessan) som skall komma, göra en lycklig, kan vara en falsk förhoppning.... Först måste man finna lyckan inom sig !
Säg inte nu att göran inte vet - att göran inget förstår, för man vet ändå inget om göran - men du kommer att förstå att han talar sanning !
2016-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf