Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I en värld av oro.


Osäkrat Läge


Det är kristider.

Ondskan slår sina
lovar runt landet.
Glimmande rosa och
ljusgrön hetta ilar
igenom ögonens kött.

Tvinga Skräcken på knä!
Släck dess brand ---
i tid med nånn vinterrock!

Vad mycket jag inte vet.
Jag vet en del om Blå Kristall !

Storm i Samhället är
närvarande, kommer med död.
Nycklar till Rättvisan - - -
har kastats i Havet.

Vad väntar ?






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 359 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-09-13 17:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man vet inte vad som kommer härnäst...bäst att vara beredd på allt...
2016-09-14

    Dan Myrbeck
Vi får hoppas Riksdagen kan fatta några bra beslut,
så det på eländet blir slut!
2016-09-14

  ULJO
Bra mycket bra
2016-09-14

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag har läst allt om Ondskan och jag har fajtats med den, utmanat, provocerat ibland - Nu vill jag inte se den längre !
Med fokus på det Goda och Ljuset - Vill jag bli Ljus - Vill jag bli God - Är det för mycket begärt?
2016-09-13

  Blomma-Stjärna VIP
osäkrat läge - vad väntar? ---- jag kan relatera till dikten på både samhällsnivå och personnivå ----
"Tvingaskräcken på knä - släck dess brand - med nån vinterrock" ---- BRAVO----
kan nog vara bra, just nu, att veta mycket om Blå Kristall ----
allvarsam dikt, driven, vacker och spännande skriven -
2016-09-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, samhälle är förändrat på många sätt. Om framtiden är svårt att sia. Bra skrivet om detta.
2016-09-13

  Marita Ohlquist VIP
En mycket bra dikt som väcker tankar och känslor!

Vad väntar?

Tänker ofta hur det skall bli för barnbarnen.
2016-09-13

    ej medlem längre
Så tankfullt och med högstämdhet!
"Vad mycket jag inte vet.
Jag vet en del om Blå Kristall !

Storm i Samhället är
närvarande, kommer med död."
Texten är vacker varsam och lyrisk trots tyngden och det hotfulla. Budskapet är mycket viktigt, jag kan relatera till texten.

2016-09-13

  Solstrale VIP
Magnus Ladulås har skrivit sin poesi, i ångerfyllda tårfloders rosa skimmer, men det hjälper inte hur mycket vi vet, vet hur vi skall återuppliva friheten, så vet ondskan som ligger steget före hur stoppa oss! Jag gillar dina symfonier med dramaturgi som inför alltet står stadigt!
2016-09-13

    ej medlem längre
Det har du verkligen rätt i att nycklarna till rättvisan har kastats i havet!
Bra skrivet hela dikten!
2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf