Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För några dagar sedan såg jag filmen "Bortom Lampedusa", på bio, en dokumentär om flyktingkatastrofen på Medelhavet. Förhoppningsvis kommer vapenvilan i Syrien och ett framtida fredsavtal att leda till att färre människor behöver fly.


Hope

Hope, so fragile, that sometimes I hardly dare to breathe
in case thy own perception, in a blink, you decide to seal;
evasive, seemingly undecided, if to light us around the reefs
or abandon, just leave us, without lantern, rudder and keel.

Still, as the morning star shivers through the mist,
you are always there, bare, eternal, in thy solid faith
in us, in this, our irrepressible wish to survive and persist
so, to accept our love and gratitude, we do sincerely, insist.


(Detta är en återpublicering av dikten "Hope"; tidigare publicerad på
Poeter.se)




Övriga genrer av Olof Lagerhorn VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-13 20:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Hoppet får aldrig lämna oss...oavsett vad som händer...om något misslyckas så får man prova igen och igen tills det fungerar...en mycket bra text...
2016-09-14

  Ingrid Trolle
Denna dikt är en
mycket skön komposition
2016-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text!
2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP