Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tagna på Sängen !


Ligga, som man bäddar !


Åren brinner genom Samhället.
Kan man finna felen - på stället?

Tårar trillar nära elden.
Vem begråter sina Välden ?...

Vissa drivits till Undergång!
Sagan vart ej tillräckligt lång.

Ett Öde, de jämt skall sakna.
Ty, sent skall syndaren vakna !

De planerat nått hemskt för mig.
Får det själva smaka, - så säg !!

Visste ej att till last jag låg.
Faran, sent, jag -plötsligt- insåg!

Jag, dock, i kvällen, den sena,
förstod jag ej var allena...!

Hade länge varit borta.
Fienden kommer till korta !

Om vad man önskar, får man be.
Den som vaknar upp, den får se!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 413 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-09-15 02:44



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Skickligt ordat!
2016-09-17

  ResenärGenomLivet VIP
Bara rubriken säger mycket...så bra...
2016-09-17

  Åsa Njunjes
"Tårar trillar nära elden" - den raden talar särskilt till mig. Tar den med att begrunda.
2016-09-15

    ej medlem längre
Kloka tankar du har! "Fienden kommer till korta", det skulle man önska att de alltid gjorde. Rättvisan skall vinna...
2016-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Djupa tankar på det som är och det som kan bli!
2016-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf