Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som Herren befallt.


Kunskapen


Om man nått vill förstå
å till sin vetskap få,
bör man forska i det,
röja dess hemlighet --
strålande Kunskap nå !
Det blir nått som man vet !

Vad ska man tro om allt?
Ej lätt å ta det kallt --
å fatta hur det är ...
Sanning - interstellär,
som Herren har befallt
skall råda här som där.

Gäller å ha tåga,
ej va´ en odåga --
i all sin vakna nit
å tända med skön flit
Medvetandets låga,
som, ju, inte är -- skit !

Förlora´ det jag sökt
å kände mig, rätt, rökt!
Nu, vill jag bättre må,
åter Kunskapen få, --
- som jag sätter så högt !
Vidare ska allt gå ....






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 403 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-09-21 09:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vääääääldigt braaaaaa! :)
2016-09-23

  Goraxy 89 Orion VIP
Kunskap är bättre än ingenting och ett av de vanligaste beroendeframkallande rusmedlen. Själv föredrar jag friskt o läskande rent vatten. Inte den renade och fluoriderade skiten som rinner från våra kökskranar :)
2016-09-23

  överlevaren VIP
Du visar framfötterna, dina ord tar stora kliv!
2016-09-21

    ej medlem längre
Du är en riktig filosof!
Så bra skrivet!
2016-09-21

    Dan Myrbeck
Kunskap är ett riktigt kap.
2016-09-21

  Blomma-Stjärna VIP
tända medvetandets låga
forska, röja kunskaps hemlighet
må bra - ty Vidare ska allt gå...
- så BRA SKRIVET!!!
2016-09-21

    ej medlem längre
Lysande! Hoppfull och rolig dikt, särskilt sista strofen. Du rimmar mycket bra.
"Gäller å ha tåga,
ej va´ en odåga --
i all sin vakna nit
å tända med skön flit
Medvetandets låga,
som, ju, inte är -- skit !"
Bra budskap! Att man alltid har sitt medvetandes låga... även om det kan vara svårt att hålla modet uppe, ibland. :-)

2016-09-21

  Marita Ohlquist VIP
Positiv, härlig, dikt om att röja hemligheter, tända Medvetandets låga för att få kunskap!

Vidare skall allt gå...
2016-09-21

  H.C.B
du skriver så jävla bra skriv mer
2016-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf