Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/Crimum....


S T Ö L D !































dom var



storstadsungar,



med landet-drömmar,



ville skaffa sig



ett eget paradis



fjärran från vimlets yra.






så började dom



odlade lite,



och mera,




och ännu mycket mera



OCH ÄNNU MYCKET MERA.






det var då


det började gå illa,






men gammelfarfar




från Dala-släkten



Järn-Hans



sedan urminnes tider




knackade på dörren



satte ned käppen




och tog till orda:




- hörni ungdomar,


ni kan skörda


det ni sår,



ifall ni lyder


Moder Jord


och visar respekt





Men att bara försöka


ta! och ta! och ta!



måttlöst,




är att försöka



skörda utan att så,






rena stölden.





Sen tog han käppen


och gick,


och kom tyvärr


aldrig mera tillbaka.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av KYREUS of Sweden
Läst 447 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-09-22 13:14



Bookmark and Share


  lilla t
Applåderade bilden, sedan lästes texten. Du har rätt, mycket vill ha mer och mer vill ha mest. Gillar din text, skarpt!
2016-10-15

  Mats Edin VIP
Mäktig skrift, välskriven grift
2016-09-25

  Carola Bouvin
Ord och inga visor!
2016-09-23

  Anya VIP
Som alltid får dina texter mig att tänka. Ser sådden och skörden i din text för en metafor för kapitalismen...penningbegäret.... aktiemarknaden...
Bra!
2016-09-23

    Sefarge VIP
Den är verkligen fattig.
som ständigt vill ha mer
Och aldrig nöjer sig!
Klokt skriftat!
2016-09-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det låter precis som
indianerna säger och
har sagt, man äger
inte jorden man
förvaltar den till
nästa generation...
2016-09-23

  Ingrid Trolle
En mycket tänkvärd dikt!
Det behövs en Järn-Hans
som dunkar käppen i
vartenda gathörn.
Virveln vi har kommit in i
förefaller vara omöjlig att
stoppa.
2016-09-22

    ej medlem längre
Såna kloka gubbar borde det finnas flera av på vår jord
mvh annokas
2016-09-22

  Respons VIP
Bra formulerat!
2016-09-22

    ej medlem längre
De borde ha lyssnat på Järn-Hans råd... om sådd och skörd. Och stöld är ju egentligen att någon annan får betala räkningen... senare. Lärorik anekdot.
2016-09-22
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden