Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tills Kärleken dör,,,,


Krama Kudde ! !

I mina unga år, hade jag en tämligen
lång å utdragen Kärlek på distans.

Han var en Magnet på mina känslor,
en hjärtekrossande herkules,,,!

Han nobbade mig så brutalt, -- att
det sved i hjärtat, mitt, i flera år.

Jag attraherades och hoppades å var
så djupt och olyckligt förälskad. ---

-"Jag kramar min kudde/å önskar att DU var här./
Sen, drömmer jag en stund om dig!" En 60-tals-dänga,

- - som blev en riktig snutte-filt, under mitt eget
avhandlande om huruvida jag kunde vinna hans kärlek!

En annan låt, sjöng min syster å jag på
hotellrummet i Las Palmas, vintern 1969 :

-"Jag kan väl få en såndär stor elefant som står där...!
-Mitt frågvisa barn...! Ska du bli man, kan du va´sann?"

Med åren insåg jag att han ej var den Rätte för mig.
Ingen saknad, ingen bitterhet å ingen kärlek... - så sköönt!!

Herregud, - vad nära det var att jag gick Under i min,
ganska, så svåra Ungdom. Farmor var bra på å lyssna !

Är glad -trots allt- att jag fick ordinerat nerv-medicin !
Hade inte velat va´ utan den, - oavsett hälsotillstånd !

Vet ej om det är en Myt -- eller Sanning att
många psykare knaprar lyckopillrena ? ;D)

Det är högst troligt, att de GÖR det ! Ty, - - - -
bevisligen är Effekten uppenbar å helt FANTASTISK!!!!!!!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 382 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-26 05:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Musik ger minnen...fin text...
2016-09-30

  H.C.B
Denna var riktigt vacker att läsa.

Som att krama kudden och låna ut sitt ego till drömmarnas värld. Egot och tankarna dör ut, men kudden..... ja den tål att kramas igen.
2016-09-28

  Åsa Njunjes
Den här hade många djup men även plats för ett skratt. Gillar när allvaret blandas upp med humorn på detta underfundiga sätt och då texten även manar till eftertänksamhet.
2016-09-27

    Dan Myrbeck
Tur man kommer över kärleksbekymmer.
Helst förr, men i andra
hand senare.
Det gör man ju, men
tyvärr inte alltid.
2016-09-26

    ej medlem längre
Gamla minnen och förälskelser...tur att det inte blev något av det då när han inte var den rätte! Det är säkert många som har lyckopiller, bra om det är nödvändigt men jag har ingen erfarenhet av dem...
2016-09-26

  Solstrale VIP
Underbart tankepoem, med reflektioner ur den rika känslostorm ungdomen ger oss, kärleksneurotiskt drucken vem har väl ann inte varit det, olyckligt kär, förälskad ,,, men dessvärre själv saknade jag vuxna som lyssnade,,, men jag hade kudden, filten, i musiken så igenkänningen du använder dig av är klockren! :)
2016-09-26

  Tess74
Härligt med minnen ur livet. Knapra är ett måste ibland
2016-09-26

  ULJO
Bra skrivet och du har nog rätt om pillerknaprandet. Det förekommer nog mer än man kan ana tyvärr
2016-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf