Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med framtiden i ryggen


skatorna larmar och pumpar med stjärtfjädrarna
en djupt rosa brand härjar i morgonmolnen
jag påminns om alla platser jag aldrig besökt:
…    …    …    …    …    …    …    …    …    …    …   … 

vi reser alla med ryggen före in i framtiden
med gårdagens riktmärken framför ögonen
ror vi in i det okända i hopp i hopp i hopp
signalerna:  … - - - …    … - - - …    … - - - …

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 309 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-09-26 08:51



Bookmark and Share


  Minkki VIP
just så, in i framtiden - S O S!
2017-04-17

  ResenärGenomLivet VIP
Förhoppningsvis har vi lärt av gårdagen, så att vi kan möta framtiden med tillförsikt...
2016-09-30

    ej medlem längre
så fucking läckert det där med att vi reser alla med ryggen före...och de pumpande stjärtarnas fjädrar...så skriver en sann poet - bara att tacka o buga för lässtunden du delade med dig av... tack! Applåder!
2016-09-27

    ej medlem längre
Det känns som jag kommer att kommentera denna text en gång till, eftersom jag skickat en fråga till Rydell. Men jag fångas fram till nu av de två sista raderna i första strofen. Inför storheten planas ett EKG ut. Samma korta ton återvänder och återvänder. När en människa dör händer det att andetagen hela tiden söker läpparna med samma ton. Väl där är det slut.

Nu är det inte så att jag inte ser nästa strof, men jag väntar svar från Rydell.
2016-09-26

  Stanley Rydell
Kul att skatorna kommer skuttandes med Kierkegaardsk klokskap.De kan ju också bli budbärare för hopp.
2016-09-26

  Anya VIP
"vi reser alla med ryggen före in i framtiden"
Suveränt uttalande! Så beskrivande och heltäckande sagt.

Jaa visst är det SOS!!! Framtiden är så otäck....önskar alltid att jag levde med facit i hand. Vad mycket jag slapp oroa mig för då.

Tycker mycket om din text!
Sparas!
2016-09-26

  Jaseph
En spännande dikt som leker med vår tidsuppfattning. Att gårdagen på något sätt är det vi ser, formas av och står i också när vi rör oss mot det okomna. Där blir rodd-metaforen helt utsökt! Morse (om det nu är det) är inte min grej. Men jag känner att signaler är suggestiva även fast vi för tillfället ej kan tolka dem.
2016-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson