Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Problem

Det är inte vi som har problem
det är de som måste fly
från svält och nöd
och bomber och död
du kallar dem för flyktingar
jag kallar dem för medmänniskor
och ändå är jag inte religiös
men något måste jag tro på
det blir tydligare så
de är våra systrar och bröder
så enkelt är det
och ändå så komplicerat
men
fråga vem som helst
vad har du fått försaka
vad har du inte längre råd med
sedan flyktingarna kom hit
just du, inte så där i största allmänhet
som en sorts sanning
utan konkreta svar
bara ett luddigt tyckande
jag köper inte det
det duger inte som svar
vems är sanningen
vem är det som har problem?

Jag har ett problem
det har blivit så kallt nu
och då pratar jag inte om vädret.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Annaemi VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-26 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP