Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett par matematiska överbegrepp

"Derivata är inget för dem lata!" Slå upp sidan 69."

...sade den lätt läkerolpåverkade matematikläraren då han
försökte förklara hur en rak och hård linjal noggrant
och aktsamt ska följa ett stapeldiagram.

"Inte en millimeter får behandlas slentrianmässigt för då
kan såväl kontentan som produkten bli mindre än medel."

Den ständigt läkerolpåverkade matematikläraren
började plötsligt rota i sin låda och muttrade för sig självt,
bitvis högt, något luddigt över PROCENT & PROMILLE,
samtidigt som han hostade och drack lite kaffe ur sin medhavda termos.

Den nu alltmer läkerolpåverkade matematikläraren
ställde sig upp på sin stol och började hoppa på ett ben.
"Här är min måttstock och den är över medel,
vem vill ge mig ett MVG. Kolla vilken GEOMETRI!"

Räkna med BRÅK,
när Hannas pappa kom till skolan nästa dag.

-FIN-




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 268 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-09-28 16:13



Bookmark and Share


  Rise Little One
Det finns inget samband mellan matematik och poesi tror jag men det är tydligen fel av mig!
2016-09-29

    ej medlem längre
Annorlunda text från dig - men jätterolig!
2016-09-28

  Karina"Kia"
Jamen! denna va ju klockrent sant bra!
Kul och jag gillade de två sista raderna..
"Räkna med BRÅK"
Helt lysande bra!
2016-09-28

    ej medlem längre
:)))
2016-09-28

    jaybird
Läkerol gör sannerligen ingen bra reklam. Det har vi sett i nutid.
Uppmuntrar folk att bli omdömeslösa.

Däremot är denna dråpliga redogörelse ett matematiskt konstgrepp.
2016-09-28

  H.C.B
*ler* tack. Mja den är kanske lite löjlig. Jag var lite uttråkad och försökte skriva något annorlunda kul.
2016-09-28

  Marianne Räf
Är så trött att jag inte riktigt
förstod, men gilla å läsa det,
ändå ! Inte vill man missa en
HCB!
2016-09-28
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B