Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häst mot folkgrupp


Kan vi inte alla tycka lika?

Du, Erica ifrån Arvika,
vi kan väl sätta oss på ICA
kanske prata över en fika
och titta på handlingar så olika

Jag lovar att inte skrika
på dig när du gnäller över Fredrika
där dem rika som aldrig ger vika
och som dig ständigt tycks pika


Kan vi inte alla vara tillsammans?

Du, Frans från ingenstans,
vi kan väl ge det hela en ny chans
kanske prata om det som fanns
på din krigares forna lans

Jag lovar dig en lagerkrans
när skuggans natt ser glans
då kring vår glada dans
på moln går samman i sitt trance






Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 838 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-28 18:45



Bookmark and Share


  Carl-Johan Bachofner
Prata är silver, samtal är guld.
2016-10-04

    Sefarge VIP
Skojrimmat!
:)
2016-10-04

  objekt3
Samtalsaktivism :)
2016-09-29

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Sköna rim !
2016-09-28

    ej medlem längre
Vilken frisk och härlig text!
2016-09-28

  Karina"Kia"
Bara titeln gillas skarpt"Häst mot folkgrupp"
Drömmen vore att alla skulle tycka lika...och att Frans ska få ett liv med överlevnads bra chans här och nu..det behövs hjälpinsatser..från oss alla..men så ser det inte ut..livet är det som står oss alla närmst..så att få alla att tycka lika..krävs betydligt mycket mer av du och mej..alla ska vara med..så kommer det aldrig att bli..eftersom vi alla är fostrade på olika håll,har olika värderingar och alla är inte ödmjuka...om du skulle börja granska.

Bra text..men svårt genomförande..när vi alla är olika!
2016-09-28

  Marianne Räf
Trevligt med fredliga inviter, om att gå
samman, folk i största allmänhet..
Vore cool ifall det gick å genomföra!
Vet bara ej om den seriösa viljan finns.
Kul, att du rimmar, ibland ! :D)
2016-09-28
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B