Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helig Graal.


Silver


Är kommen ur en Värld, -
å drar mitt silversvärd.
Ser respektabel ut.
Har en fint blekblå trut.
Av snask å tårta närd !
Min Längtan är akut !!

Tänker på pojken med
gröna ögon, - som sved
i hjärtemuskeln, min.
Får jag honom, nånnsin?
Blott en gång han mig red.
Ini mig han kom in !!

Jag känner mig ur lag,
med nedsatt styrka, svag.
Sovit alltför mycket!
Behöver göra Rycket --
å klunka helig graal,
slåss emot Förtrycket !

Det är en sen timma.
Ville, bara, rimma
mig en dum liten dikt
å skrev den illa kvickt!
Nu, en Hoppets strimma
når min lekamen, - chict !







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 299 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-10-05 23:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det var en fin dikt och bra rimmat...
2016-10-09

  Lars Hedlin
EN stark text....Hoppet finns där!
2016-10-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Dum var dikten då inte! Och rimmen som alltid superba!
2016-10-06

  ULJO
Hoppets strimma överger dig inte. Glöm inte det.
2016-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Härligt avslut med hoppets strimma!
Bra om att inte ge upp.
2016-10-06

  Anya VIP
Vemod mellan raderna. Tycker särskilt om andra strofen: Den känns.

2016-10-06

    ej medlem längre
Fin liten kvällsdikt!. Ler lite vid första versen om snask och tårta...Det låter inte som det nyttigaste...
2016-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf