Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden suddar ut kartan

döden suddar ut kartan
hittar vägarna
som följer naturen

gränserna som får livet att växa
tar sig upp
över horisonten

befriar nuet
från regnbågens skugga
som ljus




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-20 22:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Eftersom intertextualiteten är det som huvudsakligen intresserar mig i en text, så kan jag tycka att Hemingways grundtankar här ställs mot varandra. Uppmärksammar gränssituationen: död, kamp. Den död, kamp som då byggs upp är (som frågor):

Kampens nivellering mot (o)dödlighet?

Dödens tjusning som växtkraft (att leva)

Döden som ljus i löftets skugga?

Den överstrålande frågan blir: löftets skugga?

Den fråga som är lätt att besvara är: Är det här bra? Ja!!!
2016-10-21

  Nils-Robert
Bra ordat. Tänkvärt!
2016-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson