Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lämna sovandet - bakom !


Vakna - för gott !


Det är natt, men jag
vill inte sova.
Vakenhets behag, -
- liksom en N0va, -
ett ljusare slag !

Vill inte va´ trött.
Sova äcklar mig !!
Får mig att se rött!
Självförnekar sig,
man då gör, så slött!

Ju mera jag är
i Sömnens grå våld,
desto mera lär
min Ande bli såld
till slapphetens sfär.

Har sovit som Fán.
Är sjukt trött, ändå!
Ingen god Élan
jag lyckas uppnå --
här i Sömnens garn!

Tycker det är ett
alltför bistert Bud :
Sova, - rätt å slätt -
med Sömnen som Gud, -
- utan Sans å Vett !

Nej, vill vaken va´!
Befria Sinnet ...
Helt frankt, av mig ta
gamla nattlinnet --
är, väl, riktigt bra?!

Lovar, -- en dag skall
jag -för gott- vakna -
efter Sömnens Fall, - -
icke den sakna, ---
-- den utan, stå pall !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 258 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-02 08:00



Bookmark and Share


  ULJO
Känslor i denna
2016-11-02

  överlevaren VIP
Ja sömnen kan vara knepig!
2016-11-02

  Lars Hedlin
Mycket bra beskrivet om en känsla/känslor
2016-11-02

  Solstrale VIP
Att försöka stå pall, kan få en på fall... Det finns några rader som kan göra dig glader, så du inte på tröttheten får spader...

Somna samma klockslag varje kväll
Vakna samma klockslag varje morgon
Sov mellan 6-8 timmar, sover du mer blir du bara tröttare eller seg...

Om du inte kan sova gå upp och gör något annat i tjugo minuter... Gå sedan i säng igen ...

Se inte på tv eller ha aktivitet precis innan sänggående, undvik att göra annat än just sova i sovrummet, hm förutom sex;) ,,,, vädra så det är svalt...

Ät inte precis innan sänggående...
Läs inte deckare på natten, då vårt drömmönster kan bli negativt

Om man har svårt att sova när det är tyst, kan radion få gå, eller skaffa en porlande liten vattenpump, finns i detaljhandeln ex ljusaffär ...

Lycka till!

2016-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf