Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Öden jag minns...


Sång om Livet


Eva går i dälden.
Hon håller i sin hand
den levande elden, --
som hon i grottan fann.

Inatt, hon vandrat ner
från Höga Bergets topp.
Hon, med lugn, sig beger
mot skilda levnadslopp...

Den man hon älskat så,
henne Örnögat gav, -
som bad han henne gå, -
- ja, genast ge sig av!

Och, hon blicken lydde.
Tog en brinnande gren
å i mörkret flydde
ut på magraste ben.

Nu, det gått många år
å Eva Lyckan fann
i en förliden Vår, -
med en helt annan man !

För, hon släppte greppet
å stanna ej kvar vid
det sjunkande Skeppet,
den kärlek, hon ej fick.

Om kärlek ej Näring
får, söker den sig till -
mer tacksam "förtäring",
hos nånn som faktiskt vill!!

Eva dog, - men kom ut,
igen, i ett nytt Liv, - -
fyllt av Kärlek, - till slut;-
en underbar Magi !! ;-D)






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-03 19:19



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så sant att kärleken behöver näring...fint berättat...
2016-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som förmedlar att när något tar slut är det början på något nytt!
2016-11-04

  ULJO
En berörande och gripande text. Bra jobbat.
2016-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf