Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anden vill ha Poesi !


Vaken i natten


Överjaget på guldmoln svävar.
Dock, nedre regioner bävar ...

Hjärnan, den tänker på att va´ smart.
Analen är av en lägre art. ------------

Idéerna fungerar -- som smort.
Andra tycker, säkert, de är lort!

Själen hämtar näring till mitt Hopp.
Vissa vill demolera min kropp!!! - -

Levandet har, nog, sin egen Stad.
Men, Dödens kloak gör Ingen glad.

Det var trevligt å va´ Tidens fru!
Men vi skilts å det är bråttom, nu!

Jag dricker av den friska saven, --
- för att inte hamna i graven !

Sitter, gärna, vaken om natten, -
- men vill icke fastna i tratten !

Morgonens blida ljus, snart mig når.
Vet, dock, inte vem jag var, Igår!

Vi har det lugnt å helmysigt, här.
På andra håll, råder det Misär!!

Anden vill ha härlig Poesi ! ~~ ~~
Frågan är: är den tillräckligt fri ? ?






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 363 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-11-07 04:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Nattliga tankar blir alltid speciella...fint diktat...
2016-11-09

  ULJO
Suveränt
2016-11-07

    ej medlem längre
Det blir många tankar i vakna nätter. Bra diktat med fina rim!
2016-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Det är på natten när det är lugnt och tyst som de djupa tankarna kan flyga fritt.
Tack för att du delar med dig.
2016-11-07

  överlevaren VIP
Gillar, BRA!
2016-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf