Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade Tur !


Den Perfekta Gåvan


Han tog sig över muren,
då han kom in i mitt liv, -
å drog mig ut ur buren !
Vilket Initiativ !! - - - -

Sen, var vi tillsammans i
ett flertal decennier...
Allt var helt förträffligt, - vi
var Kärlekens genier ! ~~

Är tacksam att han rädda´
mig från alla bistra kval.
Minns det lyckligen skedda,
närsom han mitt hjärta stal !

Det fanns, nog, inga andra, -
- ty, han var Troheten, Själv.
Så glada, vi fått vandra -- --
längsmed Kärlekens blå älv.

Sånn Tur kan man knappast ha
i ett på miljoner liv ! - - - - -
Men, det hade -faktiskt- jag, -
-- å där är jag EJ naiv!

Som en Skänk ifrån Ovan,
passande mig - som en Smäck!!
Han, - den perfekta Gåvan, -
- så hänsynsfull, fin å täck!

Men, så en förliden Påsk,
- förr än man kunnat ana -
då gick min Älskade bort
ifrån sin Levnads Bana.

Sörjde, men har, nu, fått frid.
Av honom, jag fått en Dos -
som torde räcka all tid ...
Den skingra´, ju, all min Blues !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 494 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-11-08 16:53



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Underbar hyllningsdikt till en saknad livskamrat!
ML
2016-11-14

  ResenärGenomLivet VIP
Man får njuta av den tid man får tillsammans och sedan minnas allt det goda...fin text...
2016-11-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbart diktat om den stora kärleken i spröd melodi, som går till hjärtat.
2016-11-09

  ULJO
Den här var enstående
2016-11-09

  Solstrale VIP
Du är för underbar! Skaldar så snyggt att jag trillar av stolen, :) har inte ord, du är begåvad!
2016-11-08

  Blomma-Stjärna VIP
tycker mycket om - en dikt som känns både sann och härlig och ger mig glädje att läsa ---- sparas!
2016-11-08

    ej medlem längre
Så fina minnen du har av din älskade! Det är svårt när man mister det käraste man har, man får vara tacksam för den tid man fick ha tillsammans!
Riktigt bra diktat!
2016-11-08

    Dan Myrbeck
Bra berättat om kärleken.
2016-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf