Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett färgrikt smycke.


Pärlebandet


Ett tjusigt pärleband
vilar tungt i min hand.
Är köpt i Samarkand.

Tittar på pärlan, grön.
Den viskar, som i bön,
att jag når Livets Krön.

Ser, så, på pärlan, blå,
som yppar jag ska få
på Undrans ängar gå.

Kollar in pärlan, röd,
vars starka, heta glöd
icke må bli min död !

Sneglar mot pärlan, gul.
Den tycks vilja ha kul..
Undrar om det blir Strul...-

Blickar på pärlan, vit. --
-Välkommen till "the Heat"!
Här va´re Dynamit !

Varseblir pärlan, svart. --
-Följ med hem till min kvart !
-Kommer vi Någonvart ??

Skådar pärlan, turkos.
Den lider av Neuros, --
-- påstår jag har Psykos!!

Slutligen, pärlan, beige -
vill ta mig i kortege, ---
åka till en Manege ...

Pärlorna, kanske, vet
allting suspekt om det, -
som är en Hemlighet!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 409 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-08 22:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Intressant pärlband som du lärt att tyda!
2016-11-09

  överlevaren VIP
Så bra ordat....håll hårt om det armbandet!
2016-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Ett vackert smycke där varje pärla har sina egenskaper!
2016-11-09

  Solstrale VIP
Sådan självdistans och en glöd i varje stavelse, rimmen blir helt naturliga och som pärlor på ett halsband, ett vackert halsband med livets alla skiftningar! Tack! Snyggt snidat!
2016-11-09

  ULJO
Väldigt fint skaldat
2016-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf