Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JORDKLOTET

Jag yttrar mig ej i ord,
Jag, en ensam vandrare och poet,
Skriver tyst för mig själv,
Ty, jag förstår ej denna världs språk som vi har skapat,
Med krig, bråk, (ångest, självmord) och miljöförstöring,
Denna stackars jord,
Vad tänker ”du” på?
Du lever i helvetet,
Som en gång varit paradis,
Jag sörjer med dig, himlens tårar,
Som regnar över oss,
Jag orkar ej kämpa mer,
Jag ber, och dör sedan,
Liksom askan, som strör sig över havets stilla oas (/som strör sina vingar )
Adjö livet, du lever ej mer.




Fri vers (Fri form) av Emma Lissmyr
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-08 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Lissmyr
Emma Lissmyr