Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtslag och jordbävningar


Dina pupiller som svarta solar
mot en bländande vit himmel av hud
ser rakt igenom min vinterpäls
som jag sveper om mig hårt
i känslostormarna

och du ler åt min blygsamhet
när jag rodnar inför trädens nakenhet
trots att jag också är ett vinterbarn
en februarifödd isprinsessa

men du har alltid uppskattat
min ofrivilliga ärlighet
med en själ som blottar sig
under opassande omständigheter

"så vulgärt vackert" säger du
och lämnar ännu ett smutsigt fotavtryck
i mitt undermedvetna
medan osäkerheten smälter
till en droppe i min ögonvrå

och jag känner inte längre skillnaden
mellan hjärtslag och jordbävningar




Fri vers av Isa Nova
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-12 03:46



Bookmark and Share


  Mow Dean VIP
Läser sakta, och läser igen... Både bilder, kommunikation och stämning beskriver du så bra - så rakt och tydligt med väldigt levande formuleringar.
2016-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Isa Nova