Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle vilja beställa ett ansikte

reflektionen
den föreställde något annat
något långt borta
främmande
ögonvitorna var svarta
gav intryck av viss oro

reflektionen sa
'jag har tappat mitt ansikte'
jag svarade den inte
fast tänker
att jag är bekant med känslan

jag speglar tungan
med viss fördröjning
reflektionen också
förstås


vad har hänt med dina ögonvitor?
vad har hänt?
vad har hänt med dina ärriga kinder
varför stirrar du så stint
reflektionens förvridning
hur den trycker sig upp mot spegeln
'jag har tappat mitt ansikte'
'jag har tappat det!'
skjuter fram underkäken
för att komma ännu närmre
sträcker ut tungan
för att komma ännu närmre
så desperat att komma närmre
bleka ärr
porer
hur jag har backar undan
långsamt förtvinar den
ökar i distans
:mörker:


hej
jag skulle vilja beställa ett ansikte
ett nytt
jag tappade bort det förra
det fick ett utspel och
liksom...försvann
jag försökte, men
kunde inte ansluta till det
hur som helst
jag vill ha ett tåligare denna gången
inga ärr
inga porer

vad har ni för några att välja på?
tystnad
hallå?

inga tillgängliga ljudenheter
försök att ansluta till mun misslyckade
försök igen
försök igen; försök igen
vill men kan inte skrika
kan inte ansluta
reflektionen bleknar
ökar i distans
var är jag
:mörker:




Fri vers (Fri form) av Tilda L
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-12 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tilda L