Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslan av att vara en invandrare som aldrig invandrat.


En sån som du.

Någonstans emellan.

Ovälkommen patriot,
en sån där.

En sån där som lyckades,
skönt att det finns någon.

Hur känns det?
Att vara en sån som du?

Jag är inte så ovanlig,
bara någonting emellan,
med en "sån där" stämpel.







Fri vers av Nerdissta
Läst 353 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-18 11:01



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Oj... Om du litade på,,, det finns riktiga vänner i många svenskar,,, att en som jag fick en chans,,, men jag ser även på språkcafeet att de vänder sig ifrån oss att ögonen tvekar möta en människovän,,, deras barn födda i Sverige,,, åren som går och jag försöker prata visa medkänsla för vardagens slit, i tvättstugan eller kassakön, i väntrummet på husläkaren eller akuten,,, de tittar lika misstänksamt emot mig,,, jag ges aldrig mitt värde,,, tidningarna har dömt ut oss svenskar, får invandrade eller deras barn födda i Sverige att tro alla svenskar är främlingsfientliga,,, jag är inte blond, jag är inte ond, jag är inte en fientligt sinnad svensk,,, men de elaka få har skrämt er,,, och jag får betala ett högt pris för jag blir hånad,,, kallad svennehora av min grannes barn, svenskfödda,,, jag blir ledsen, känner inte att jag dömer alla invandrare för det,,, önskar bara att det inte lades på mig som kvinna eller svensk av andra generationens invandrare,,, vi ör i min krets ingen som stänger någon ute, fattiga rika tiggare eller hemlösa gör inte vi skillnad på,,, vi ör solidariska står upp för demokratisk anda, och är inte rädda för främlingar,,, vi samverkar i rödakorset, via kyrkornas grupper,mar emot vilsna i föreningslivet och guidar till arbetstillfällen och yrkesval, ser till att de får möta en varm fin kulturtradition att visa främlingar av alla slag medkänsla, respekt och tolerans... Vi dömer ingen på förhand... Snälla låt oss få prata med er på bussen, sträcka en hjälpande hand in ingemenskapen, alla är inte som media eller elaka du mött,,, de flesta av oss är medmänniskor snälla låt oss få vara din vän!
2016-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Nerdissta
Nerdissta